5 voordelen van keramische coating

by xeon
22, Mar, 2022
waterdruppels op keramisch gecoate wagen

Auto’s worden tegenwoordig zo goedkoop mogelijk geproduceerd en daarvoor wordt ook bespaard op afwerking zoals lak. De wagens die van de band rollen zijn meestal gecoat in een watergedragen laksoort en ook de dikte van de lak is vaak beperkt. Dit zorgt ervoor dat schade aan de lak erg snel voorkomt, soms zelfs al voordat hij in de autogarage geleverd wordt. Gelukkig bestaat er keramische coating. Wat de voordelen van keramische coating zijn, ontdek je hieronder.

1. Lange houdbaarheid

Eén keer je wagen laten coaten met een keramische coating, en je bent voor enkele jaren goed. Ten opzichte van een traditionele wax is de duurzaamheid vele malen langer. Reken tussen de 2 en 5 jaar bescherming van uw wagen.

2. Minder onderhoud nodig

Een keramische coating heeft een water- en vuilafstotende functie en dus een zelfreinigende eigenschap. Vuil op het auto-oppervlak hecht zich liever aan waterdruppels dan aan het lakoppervlak. Wanneer het regent wordt het vuil gevangen in de waterdruppels en wordt het van de auto geblazen terwijl je rijdt. De wagen blijft merkbaar langer schoon en is eenvoudiger te reinigen.

waterdruppels op keramisch gecoate wagen
Vuil wordt gevangen in de waterdruppels

3. Minder krassen en swirls in de lak

Bij het wassen van een wagen zonder coating wordt er altijd contact gemaakt tussen het vuil dat op de wagen blijft liggen en de lak. Keramische coating is net als een plastiekfilm of een laag vloeibaar glas die de lak van de wagen beschermt. Door de water- en vuilafstotende functie spoelt vuil makkelijker van de wagen af waardoor er minder snel krassen en swirls ontstaan wanneer we de wagen wassen.

4. Minder gevoelig voor chemische middelen en zuren

De keramische coating voegt effectieve hardheid toe aan de autolak wat betekent dat deze beter resistent wordt tegen chemische producten die bijvoorbeeld bij het wassen gebruikt worden. Ook ter bescherming tegen zure regen, teer, vogelpoep en andere natuurlijke zuren is keramische coating een must!

5. Behoudt langer de glas

Wanneer de keramische coating volledig droog is vormt deze een laag die de poriën van het oppervlak afsluit. Een hoogwaardige glansgraad blijft gegarandeerd als u de wagen wast, terwijl een traditionele was bijvoorbeeld al na een aantal wasbeurten de hoge glans verliest.

Prachtige Porsche Taycan met Xeon Ceramic Coating

Bij Xeon kan u uw wagen keramisch laten coaten door onze expert en krijgt u een garantie van minimum 5 jaar. Contacteer ons voor meer informatie of maak nu uw afspraak!